Sponser studietur for framtidige geologer og tekniske geofagstudenter

Studenter innen geologi og tekniske geofag ved NTNU i Trondheim fikk nylig en enestående mulighet til å utforske og lære mer om fagene sine. Dette lot seg gjøre gjennom en studieturordning støttet av Geonor. Ikke bare har dette gitt studentene verdifull akademisk innsikt – det har også åpnet dører for mulige framtidige samarbeid og karrieremuligheter.

I mars dro studentene på hver sin studietur, drevet av nysgjerrighet og et ønske om å utforske fagområder som er direkte relevante for studiene deres. Geonor bidro til finansieringen av turene, som i aller høyeste grad viste seg å innfri forventningene til studentene.

En bro mellom akademia og næringsliv

Studieturen hadde imidlertid ikke bare en akademisk verdi. Geologistudent Mari Schaanning setter stor pris på kontakten de har fått med Geonor gjennom turen:

-Geonor er både aktuell som framtidig arbeidsplass og som samarbeidspartner videre i arbeidslivet. Vi sendte et søknadsbrev med plan for ekskursjonen, og fikk raskt positivt svar. Det var et veldig positivt møte med næringslivet.

Olaf Ødegård og Geonor ser på støtten til utdanning og faglig utvikling som en prioritet, og sponsingen av disse studieturene er et direkte uttrykk for dette engasjementet. Gjennom å gi NTNU-studentene muligheten til å utforske fagfelt som er nært knyttet til Geonors virksomhet, som geoteknikk, hydrogeologi og overvåkning, håper selskapet å kunne bygge sterke relasjoner med framtidige talenter innen feltet.

Utforskning av Italias geologiske skatter

Geologistudentene reiste til Italia, og der fikk de utforsket mye av landets geologi, inkludert vulkanisme, dannelse av fjellkjeder og ulike krystalliseringer. Turfølget leide biler, slik at de fikk enda mer inntrykk av Italia på vei mellom destinasjoner og steder de skulle bo underveis. På den måten fikk de et godt innblikk i variasjonen og mangfoldet i landskapet. 

Noen av dagene var studentene sammen med en italiensk geologiklasse. Der fikk de noen å bryte kunnskapen sin mot, og ikke minst ble det dannet nye bekjentskaper. Turen ga mersmak både fagmessig og sosialt: 

-Samholdet i klassen har blitt sterkere, og vi har fått gjort mye gøy sammen, forteller Mari.

Kunnskap, kultur og fjelluft

Det ble innholdsrike dager, med faglig påfyll på dagtid og kulturelt påfyll på ettermiddag og kveld.

-Etter at dagens ekskursjoner var over, dro vi på sightseeing. Vi fikk sett mye av byene vi var i, samt ærverdige bygninger og koselige vingårder, fortsetter Mari.

Og kanskje aller mest midt i blinken for en gjeng NTNU-geologistudenter: en av dagene gikk de på fjelltur. Dette ga dem en unik mulighet til å knytte kunnskapen de hadde tilegnet seg til landskapet de befant seg midt i.

Fra Ainsa-bassenget til Pyreneenes tektoniske drama

Også teknisk geofag fikk uforglemmelige opplevelser på sin tur til Spania. Under veiledning fra tidligere geolog i Equinor, Ragnar Knarud, dykket studentene ned i avsetningshistorien til Ainsa-bassenget. Denne kunnskapen ble koblet til forholdene på havbunnen i Nordsjøen, og ga studentene et verdifullt perspektiv på geologiske prosesser. 

Professor i ingeniørgeologi ved NTNU, Krishna Panthi, var også med på turen, og bidro til å knytte sammen geologiske forhold i Ainsa-området med ingeniørgeologiske utfordringer. Dette ga studentene et innsiktsfullt bilde av hvordan teori møter praksis i ingeniørfaget. 

Den siste dagen fikk studentene en innføring i stor-skala teutonikken som har formet Pyreneene. Denne spektakulære opplevelsen ga et dypere innblikk i de geologiske kreftene som har formet landskapet rundt dem.

Geonor + NTNU = suksess

For studentene i begge gruppene er det ingen tvil om at de har fått være med på flotte turer, preget av både faglig utforskning og relasjonsbygging. Geonor på sin side synes det er gledelig å se at NTNU-studentene har hatt en så positiv opplevelse av studieturen. De fikk slik bekreftet at det er verdifullt å støtte utdannelse og talentutvikling.

Geonor AS
Grini Næringspark 10,
1361 Østerås

Tel. +47 67 15 92 80
geonor@geonor.no
© 2019 Geonor. All Rights Reserved. Created by M51 Marketing